Ünnepélyesen is megkaptuk...

A felújított lókúti óvoda- és iskolaépület ünnepélyes átadásáról

   A Lókút község Önkormányzata önerős beruházásában megvalósított óvoda- és iskolaépület ünnepélyes átadására 2014. március 28-án nagyszámú meghívott jelenlétében a 16 óra 30 perckor kezdődött ünnepi ceremónia keretében került sor.  Megtiszteltek bennünket jelenlétükkel települési polgármesterek, állami vezető tisztségviselők, a Zirci Ciszterci Rend szerzetesei, egyházi személyek, intézmény-vezetők, az írott-nyomtatott és az elektronikus sajtó munkatársai. Sorainkban köszönthettük a helyi település-vezetőket, intézményeink dolgozóit, óvodásainkat, iskolásainkat, szüleiket, lókúti és nem lókúti lakosokat egyaránt. Az  épület ünnepélyes átadására elfogadta településünk meghívását dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, felszentelésére Dékány Árpád Sixtus zirci apát.  A jelenlévőket levezető elnöki  minőségében Szőnyegi János tagintézmény-vezető köszöntötte.

  Ünnepi köszöntőjében dr. Navracsics Tibor a település jövőjéről beszélt . Üzenetértékű gondolataiból két, számunkra is nagyon fontos gondolatot szó szerint emelnék ki: „Óvoda és egy iskola mindig egy közösség jövőjét jelenti.” „Ha egy óvoda és egy iskola működik egy faluban, akkor annak a falunak van jövője.” / https://www.youtube.com/watch?v=_rHWXOegnQ4/

   Surányi Mihály polgármester ünnepi beszédében a település életéről, beruházásairól, terveiről szólt a megjelentekhez, külön is kiemelve az épületfelújításért tett erőfeszítéseiket.

   Az épületet ünnepi szalagátvágással  dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter adta át a településnek, iskolásainknak, óvodásainknak, melyben közreműködött Dörnesz Kincső lókúti óvodás, Biró Marcell lókúti iskolás, valamint Bachstetter Mihályné óvodai dajka.

   Dékány Árpád Sixtus zirci apát köszöntőjében arról is szólt, hogy az 1929-ben épült iskolaépület építési telkét a ciszterci rend vásárolta meg, hogy azon állami támogatással és települési összefogással iskola épülhessen, majd egyházi szertartás szerint a felújított épületet felszentelte.

   Települési ünnepségünk zárásaként a lókúti Wildrosen Énekegyüttes lókúti sváb dalokból összeállított ünnepi műsort adott a megjelenteknek.

   Bátran állíthatom, szép, meghitt, emlékezetes ünnepi napunk volt!


Lókút, 2014. április 3.

Szőnyegi János tagintézmény-vezető


(képek)