Kép-újság, 146. szám 2014. 05. 30.

Ballag már (még) az öregdiák...

Két ballagás – a középiskolai és az általános iskolai – közötti időszakban a Zirci Öregdiákok is elballagtak. Ezúttal a „30 éve város Zirc” jubileumi programsorozat keretében, és inkább séta volt a ballagás a megújult Rákóczi téren.
Az egész délelőttön át tartó iskolai programot követően az éppen tíz évvel ezelőtt ültetett Zirci Öregdiákok fájához vonultak (az emlékfa tábláján 2006-os dátum olvasható, de a helyszínen hangsúlyozták, hogy a fát 2004-ben, az első öregdiák-találkozón ültették), ahol közös éneklésre került sor, majd innen Békefi Antal emléktáblájához vezetett az útjuk.


Dr. Stadler Jenő, az öregdiák-találkozó főszervezője elmondta, a fa Pék László adományaként került a Rákóczi térre 2004-ben


Lingl Zoltán iskolaigazgató vezetésével megérkeznek az öregdiákok Békefi Antal emléktáblájához

Az emléktáblánál elhelyezte koszorúját Békefi Antal családja, a szülőfalu Bakonyoszlop, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a Zirci Öregdiákok képviselete.


A találkozó iskolalátogatással vette kezdetét. Az öregdiákokat Lingl Zoltán iskolaigazgató és dr. Stadler Jenő főszervező köszöntötték. A műsorban közreműködtek a bakonyoszlopi és olaszfalui énekkarok, valamint Békefi Antal Attila szombathelyi kamarazenekara. Történeti kiállítás is nyílt erre az alkalomra, az iskola volt diákjai örömmel nosztalgiáztak, keresték magukat a régi felvételeken.

Kelemen Gábor
www.zirc.hu