Remekelt atlétikában a zirci iskola

Kimagasló eredményt ért el a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a Köztársaság Kupa megyei versenyén.

A Reguly-sok huszonkilenc pontszerző iskola közül a második helyen végeztek a versenyen, maguk mögé utasítva a megyeszékhely valamennyi iskoláját, közöttük a versenyt rendező Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskolát.
 
A rangos versenyt – melynek ezúttal is a veszprémi stadion adott otthont – felső tagozatosok számára írták ki évfolyamonként és nemenként. Két-két futó-, ugró-, dobószámban, valamint váltóban mérték össze tudásukat az iskolások. Az egyes versenyszámokban az első nyolc helyezett kapott pontot, ezeket összesítették, s így alakult ki a végeredmény.
 
Tribel Andrástestnevelő tanár elmondta, a Köztársaság Kupán több mint ötszáz résztvevő volt, Zircet 44 diák képviselte. A térségből a csetényi, a dudari és a bakonynánai iskola nevezett a versenyre. A négy település oktatási intézményei közös busszal utaztak az esemény helyszínére.
 
A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulói közül első helyezést ért el 2000 méteres síkfutásban Molnár Dominika, magasugrásban Dobos Csanád. Második helyen végzett 2000 méteres síkfutásban Hoffer Dávid, súlylökésben Balázs Márton és Molnár Noémi. Szintén a dobogó második fokára állhatott fel a hatodik és a hetedik osztályosok fiú 4x100-as váltója. (6. osztály: Somogyi GergőKálovits GergőDér ÁkosHorváth Roland, 7. osztály: Dobos Csanád, Hoffer Dávid, Helt GergőJanus Martin).  


Dobos Csanád magasugrás számban állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a hetedik osztályosok versenyében

 

Harmadik helyezett lett távolugrásban Jakab Armand, magasugrásban Nagy Zsombor, míg Somogyi Gergőnek mindkét ugrószámban sikerült ezt az eredményt elérnie. A lányok között súlylökésben Belső Nóra és Vigh Emma Klára, magasugrásban Kadnár Evelin és Klesitz Friderika végzett bronzérmet jelentő helyen. Az ötödik és a nyolcadik osztályosok fiú 4x100-as váltója szintén harmadikként ért célba. (5. osztály: Ulrich AttilaVégh ZsigmondKovács ÁronKlausz Máté, 8. osztály: Balázs Márton, Jakab Armand, Nagy Zsombor, Tehel Norbert).  


Remekül szerepeltek váltócsapataink is, a képen az ötödik osztályosok 4x100 méteres fiú váltója

 

– A gyerekeknek nagy sikerélményt jelentett a verseny, büszkén viselték nyakukban az érmet – összegez Tribel András. Nem felejti el megemlíteni kollégái, Bárány Judit és Burján István nevét, akik az eredményes szerepléshez szintén hozzájárultak a felkészítő munkájukkal.
 
Iskolánk egyébként nemcsak a Köztársaság Kupán jeleskedett, hanem az ezt megelőző diákolimpia ügyességi csapatversenyén is, amelyet a 3-4. korcsoportosok számára rendeztek meg. Itt a fiúk csapata távol- és magasugrásban egyaránt első helyezést ért el, a lányok magasugrócsapata pedig második lett. Súlylökésben a lány- és a fiúcsapatunk is az előkelő második helyen végzett.   

 

Fotók: Burján István

Kelemen Gábor

www.zirc.hu