Kép-újság: "F", mint felújítási munkálatok

Fejlesztés, felújítás, fehér falak, faszerkezetű ablakok. Valamennyi kifejezés ugyanazzal a betűvel kezdődik, mint az épület, amelyre a futó projekt eredményeként fentiek folyamatában jellemzőek.

 

 

Mint arról már többször is hírt adtunk városunk honlapján, Zirc Városi Önkormányzat 145 790 691 forint összegű pályázati támogatást nyert a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai, „F” épületének energetikai korszerűsítésére, melyhez tizenöt százalékos önrésszel járult hozzá. A kivitelezési munkálatok a télies időjárás ellenére a tervezett ütemben haladnak.  

 
Az épületen teljes külső felújítás történik meg, a lapos-tetőn napelemes rendszer kerül elhelyezésre, korszerűsödik a fűtési rendszer és a világítás, lecserélik a nyílászárókat. Az építkezési munkálatokat a péntek délutáni órákban látogattuk meg. Kicsit elkéstünk az iskolából, mert az igazán nagy szenzációt a kisdiákok számára a darus autó délelőtti érkezése jelentette – tudtuk meg az udvaron felügyelő pedagógusoktól. A melegedő időjárás, a napocska feltűnése és a közelgő hétvége miatt azonban továbbra is kitartott a gyermekek vidámsága, miközben a tetőn és néhány osztályteremben munkás bácsik szorgoskodtak.

 

A külvilágot már új ablakokon keresztül szemlélhettük az iskola első emeletéről

 

Kétségtelen, a kalapács zaját most többször hallani, mint a csengőét, Bácsiné Nyiri Éva igazgató-helyettes asszony ugyanakkor biztosított, hogy az oktatás zavartalanul folyik az építkezés mellett.


Kelemen Gábor

www.zirc.hu