Játék az élet, ha összefogunk

Nagy sikerű Jótékonysági Estnek adott otthont a Városháza. Az adományokból a Reguly Iskoláért Alapítvány az Általános Iskola „F” épületének udvarára szeretne játékokat vásárolni.

A mintegy másfél órás gálaműsor széles keresztmetszetét adta a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola falai között zajló sokszínű kulturális és művészeti életnek. Hallhattunk verset, mesét, számolós dalokat, komolyzenét – zongoraszólót, hegedűjátékokat –, karácsonyi éneket, német nyelvű előadásokat, és egy Interjú is készült a farkassal, aki állítólag megette Piroskát. A nagyterem zsúfolásig megtelt, a nézőtérről fényképezőgépek villantak, hogy emlék legyen majd egyszer a pillanat, a legkisebbek szüleik ölében kísérték figyelemmel a „nagytesó” szereplését. 


Nem estek le még az első pelyhek, a gyermekek mégis hóembert építettek nekünk a szívükből

„Egy-egy ügyért való összefogás sokféle lehet. Van úgy, hogy emberek milliói állnak ki egyetlen cél érdekében, de van, hogy csak egy kisebb csoport akarja megmutatni, mire képes. Ezen társulások azok, akik nem az ország, nem a világ megváltását tűzték ki célul maguk elé, hanem a közvetlen környezetüknek szeretnének hasznára lenni” – mondta a műsor vezetője, Nyáriné Nagy Angéla.

Városunk lakói – közöttük sok szülő – összefogtak annak érdekében, hogy kellemesebbé tegyék az iskolában folyó munkát. Ehhez persze kellettek a fellépők és a felkészítőik is, akik együttesen szereztek élményt a közönségnek ezen az estén. A jótékony felajánlásoknak köszönhetően nem kevesebb, mint 178 895 forint gyűlt össze a kihelyezett urnában – tudtuk meg Lingl Zoltán iskolaigazgatótól. Géring Klára főszervező elmondta, az alapítvány továbbra is szívesen fogad felajánlásokat a cél megjelölésével a 73900030-10010323-as számlaszámra.     
 
A jótékonysági esten fellépett Lázár Hanna, Király Levente, Mitró Elza, Wágenhoffer-Koós Raul, Ulrich Anna, Dobos Csanád, Tárkányi-Nagy Roberta, Szilágyi Zalán, Rátódi Ildikó, Bácsi Kristóf, Németh Nikolett, Molnár Petra, Szabó Tamás, Tarcsay Beáta, a Zirci Tücsökzenekar, az 1.a, az 1.b, a 2.b, a 3.b és a 4.b osztály. A műsor az első évfolyam dalával zárult. A közös éneklés végén egyszerre lendült magasba minden kéz, hiszen jön hamarosan a hó, és reméljük, tavaszra megjönnek a játékok is.

(képek)

Kelemen Gábor
www.zirc.hu