Ezt tesszük a címlapra!

Remek ötlettel állt elő a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tavaly újraindult iskolaújságának szerkesztősége: pályázatot írtak ki címlaptervre.

Márciusban lesz egy éve, hogy kijött a nyomdából az iskolaújság első száma, és azóta még további két számmal jelentkeztek a szerkesztők. Az első címlapterv is ötletes volt, három nyelven és különböző tipográfiai megoldásokkal azt üzenték az olvasóknak: szeretik a Reguly-t. Majd úgy döntöttek, művésznövendékre bízzák ezt a feladatot, így a harmadik számban pályázati felhívást tettek közzé. 
 
A pályázat díjátadójára a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában került sor, hiszen a nyertes pályamű a Köztársaság utcai alkotóműhelyben készült. Szeifert Gyöngyi tanárnő, az iskolaújság koordinátora elmondta, a felhívásra hat pályamunka érkezett, négy a művészeti szakközépiskolából, kettő az általános iskolából. A zsűri Winter Viktória pályázata mellett tette le a voksát, így a jövőben az ő munkájával fog megjelenni az iskolaújság.


A pályázat kiírói Winter Viktória (képünkön) alkotását ítélték a legjobbnak

A címlaptervre összesen huszonöt alkotás készült a 12. és 13. évfolyamos bélás diákok részéről, ebből választották ki azt a négyet, amelyet elküldtek a pályázat kiíróinak – tudtuk meg Szeifert Györgytől, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és AMI igazgató-helyettesétől. A díjátadón Balázsné Györek Zsuzsanna igazgatónő is köszöntötte a megjelenteket.

 
Az általános iskola szülői munkaközösségének megkeresésére a WB-IRON Bt. által felajánlott ajándékutalványt Bereczki Eszter nyolcadik osztályos tanuló, az újság főszerkesztője adta át Winter Viktóriának. Szeifert Gyöngyit büszkeséggel töltötte el, hogy egy volt Reguly-s diák nyerte a pályázatot, és mert végzős tanulóról van szó, sok sikert kívánt neki a további pályafutásához.


A két iskola képviselete összeállt egy közös fotóra. Balról: Balázsné Györek Zsuzsanna igazgató, Szeifert Gyöngyi iskolaújság-koordinátor, Vigh Emma Klára, Kovács Laura és Bereczki Eszter szerkesztők, Winter Viktória, a pályázat nyertese és Szeifert György igazgató-helyettes

A szerkesztők érdeklődésünkre elmondták, az „I love Reguly” következő száma jövő héten fog megjelenni, a tartalom – amelyet az új címlap mögé helyeznek – már készen van.

www.zirc.hu
Kelemen Gábor