A telet hívták, de már a tavaszra is készülnek

Újabb nagy sikerű jótékonysági estnek adott helyet a Városháza.

Ezúttal „Télhívogató” néven hirdették meg a tavaly útjára indított rendezvényt a szervezők, azzal a céllal, hogy a befolyt adományokkal az iskolások tavaszi programjainak megvalósulását segítsék.
 
A vendégeket Nyáriné Nagy Angéla, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanárnője köszöntötte, és vezette a műsort, melyben az iskola diákjai léptek fel. Hallhattunk közös énekléseket, verset, szépprózát, zenei előadást, láthattunk bűvészprodukciót, táncos bemutatót.


A műsort az alsós énekkar előadása nyitotta meg, a Zirci Városi Vegyeskórus tagjainak közreműködésével

Érdekesség volt, hogy Kovács Míra Zoé édesapja, Tárkányi-Nagy Roberta pedig dédnagypapája versét szavalta el. Petőcz Dávid személyében egy új bűvésznövendék mutatkozott be és a „Step up klub” táncos csapatnak is ez volt az első nyilvános fellépése. Német nyelvű előadást hallhattunk Rátódi Ildikótól, Jakab Zalántól és Varga Líviától. „A zene az kell” – énekelte a 4.a osztály az ismert dalt, és hogy ez mennyire igaz, arra Sáfrány Cseperke fuvolaszólója, Palánkai Tünde és Palánkai Hanna fuvola-duettje választ adott. A komolyzenét a ritmikus tánccal ötvöző produkcióra is sor került Vida Jázmin és Hajba-Spanberger Hanna összjátékában. Németh Nikolett arról mesélt Nógrádi Gábor nyomán, hogy „Hogyan neveljük szüleinket?”, megnevettetve diáktársait és a szülőket is. Végül a 4.b osztály lépett színpadra, két szép karácsonyi énekkel ajándékozva meg a közönséget.

Táncos, énekes előadások szórakoztatták a szép számmal összegyűlő közönséget a Városháza nagytermében

Géring Klára főszervező elmondta, az emberek jótékonyságának köszönhetően 43 000 forint gyűlt össze a kihelyezett gyűjtőládában. A Reguly Iskoláért Alapítvány a továbbiakban is szívesen fogad adományokat fenti célnak megfelelően a 73900030-10010323-as bankszámlaszámra.

Kelemen Gábor
www.zirc.hu