Élményeink az idei Ányos-napi versenyeken

December 4-én pénteken rendezte meg a nagyesztergári  iskola a már hagyományosnak tekinthető területi meseíró, szavaló  és rajzversenyét.

Az iskola épületébe lépve mesés téli dekoráció fogadott bennünket, megalapozva ünnepi hangulatunkat. Az igazgatónő, Gabi néni köszöntő szavai után a szavaló versenyre került sor. Párhuzamosan több helyszínen 3 kategóriában folyt a versengés. 

5-6. osztályos kategóriában
1. Dörnesz Bendegúz 5.a
2. Kapitány Luca 5.b
osztályos tanuló lett.

7-8. osztályosoknál
1. Tárkányi Nagy Roberta 7.b
2. Ulrich Anna Csenge 8.b.
osztályos.

A szavalóversenyt követően meleg teával – a felnőtteket kávéval is -, valamint friss pogácsával kínáltak a vendéglátók. Ulrich Anna rátalált az énekterem zongorájára, és természetesen engedéllyel, csodás játékával elkápráztatta az alkalmi hallgatóságát.

Közben kézműveskedésre is volt lehetőség. Nagyon aktuális volt, hiszen két nap múlva vártuk a Mikulást. Papírdíszeket, csillagokat, puttonyos Mikulást, mézeskalácsot lehetett készíteni, akár ajándékba is az esztergári tanár nénik segítségével.

A délelőtti programok befejezéseként a meseíró verseny eredményhirdetésére  került sor.

Ulrich Anna Csenge 8.b osztályos és Huszty Kristóf 5. b osztályos tanuló kiemelt 1. helyezést értek el a felsős korcsoportban. 

A rajzpályázat helyezettjeinek is gratulálunk:

5-6. osztályosoknál Horváth Júlia 5.b
7-8. osztályosoknál Molnár Petra 8.b osztályos tanuló nyert.

A helyezéseken kívül különösen nagy örömet jelentett, hogy a győztesek Nógrádi Gábor egy-egy könyvének dedikált példányát kapták ajándékba.

Csodálatra méltó, milyen békés hangulatot tud teremteni évről évre az adventi időszakra meghirdetett rendezvényével a nagyesztergári iskola. Talán emiatt jövünk már 4. éve hozzájuk szívesen és lelkesen.