Magas színvonalat képviselnek

A Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „F” épületében.

– Ahogy az iskola neve Szín-Vonal, úgy a képekről is elmondhatjuk egytől egyig, hogy magasfokú, színvonalas alkotások – mondta köszöntőbeszédében Bácsiné Nyiri Éva, az általános iskola igazgatóhelyettese.
Baranyai Zoltánné, a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy egyre többen jönnek el a kiállítás-megnyitóra.
45 diák több mint 200 alkotását csodálhatják meg az érdeklődők a most megnyílt tárlaton, van a kiállítók között óvodás is, akinek a munkáját külön méltatta az igazgatónő. Arra biztatta a szülőket, hogy minél korábbi életkorban írassák be gyermeküket a művészeti iskolába, hiszen amit a képi ábrázolás, tárgyalkotás során megtanul a gyermek, az sokkal többet kamatozik egyéb területeken, mint amennyivel több időt vesz igénybe a délutáni művészeti képzés.

 


Nagyon jó az együttműködés az általános iskola és a művészeti iskola között. Balról jobbra: Gurobi Bernadett, Baranyai Zoltánné, Bácsiné Nyiri Éva, Lingl Zoltán


A növendékek nemcsak festeni tanultak meg, hanem bátran ötvözik a különböző grafikai és festői technikákat, sajátos képi jelrendszert alakítottak ki, történeteket, érzéseket, gondolatokat tudnak kifejezni – hallhattuk.
A sok szép színes rajz, festmény mellett tűzzománcok, kinyitható térbeli mesekönyvek tárulnak a látogatók elé, a falat pedig különleges technikával készült textilek díszítik.   
Az igazgatónő az egyik legeredményesebb csapatnak nevezte a művészeti iskola zirci tagozatát. Mint elmondta, Gurobi Bernadett helyi vezető arra is megtanította őket, hogyan tudnak használati tárgyakat – így például táskát, tolltartót, kispárnát – készíteni maguknak.

 

A kiállító diákok mellett sok szülő is érkezett a megnyitóra, hogy megtekintsék a gyerekek által teremtett értéket

 

Megtudtuk, hogy idén is több országos versenyen, képzőművészeti pályázaton vesznek részt, nyári alkotótáborokat szerveznek a diákok részére.
Baranyai Zoltánné köszönetet mondott a városnak és az iskolának, hogy működhet Zircen művészetoktatás, a szülőknek pedig, hogy fontosnak tartják gyermekeik művészeti nevelését.
A kiállítással kapcsolatban úgy fogalmazott: szép környezetet teremtettek a diákok, mindegyik alkotás csodát rejt magában.
Lingl Zoltán, az általános iskola igazgatója gratulált az alkotóknak, Baranyai Zoltánné és Gurobi Bernadett munkáját pedig egy-egy szál virággal köszönte meg.

 

A kiállítás-megnyitón készült további képeinket alább tekinthetik meg.

 

 

Kelemen Gábor
www.zirc.hu