Mézeskalácsot sütöttünk

A Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház rengeteg jó programot hirdetett az adventi időszakban.
 
A német nemzetiségi hagyomány, a Christkindl járás bemutatója nagyon tetszett mindenkinek. Az intézmény igazgatójával, dr .Ruttkay-Miklián Eszterrel egyeztetve egy kézműves foglalkozásra is szívesen várták az 1.b osztály 28 tanulóját.

A nagy osztálylétszámra való tekintettel két csoportban foglalkoztak az intézmény dolgozói a gyerekekkel. Az egyik csoport Kirmer Anna néprajzkutató irányításával múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetett részt, ahol sok értékes játék várta az elsősöket. Társasjáték, kirakó- és memóriajáték kötötte le a figyelmüket a múzeum nagytermében.

Ezalatt a másik csoport Horváthné Gazder Márta kézműves oktató vezetésével mézeskalácsot készített a múzeum konyhájában. Egy hatalmas asztal körül a gyerekek maguk gyúrhatták a mézeskalács tésztáját, formázhatták, alakíthatták. Mindenki készíthetett egy nagyobb formát és mellette több kisebbet is. A tanulók nevét Márta néni véste bele a mézeskalács hátoldalára, hogy a sütést követően mindenki a saját alkotását vihesse haza. A gyerekek nagyon élvezték a munkát, bár kisebb lisztfelhőt hagytunk magunk után a csoportok cseréje után.

Szeretném megköszönni a gyerekek nevében is a múzeum dolgozóinak segítőkész munkáját, a mézeskalács elkészítéséhez az alapanyag és az eszközök biztosítását.

Mészárosné Gelesz Edina osztályfőnök