Aszfaltrajzverseny

A Bakonyi Természettudományi Múzeum az Állatok Világnapja alkalmából idén is aszfaltrajzversenyt szervezett.
 
Az általános iskolásoknak az év állataival és növényeivel kellett előzetesen megismerkedniük, hiszen ez adta a rajzverseny témáját. Ebben segítségükre voltak az iskolai könyvtár állat-és növényhatározói, valamint az interaktív táblák. Így a gyerekek a hazánkban különös figyelmet érdemlő fajok ismeretével (mezei juhar, szegfűgomba, szibériai nőszirom, túzok, mocsári teknős, keleti sün, magyar bucó) indultak neki az október 10-én, pénteken délután megrendezett versenynek. 
 
Közel 60 diák nevezett a nagy népszerűségnek örvendő eseményre. 3 fős csapatokban dolgoztak a kis művészek. A picik egymás között megbeszélt, gondolati tervekkel érkeztek, míg a felső tagozatosok tudatos, papírlapra vázolt kész terveket hoztak. Nagy kihívást jelentett (különösen az alsó tagozatos gyermekek számára), hogy az alsós és felsős gyermekek munkáinak értékelése együtt történt.
Az egy órás alkotói idő után a zsűri első helyezettnek a borzavári 8. osztályos csapatot választotta, akik két védelmező kéz közé rajzolták a 2014-es év állatait és növényeit.  
 
Második helyezést kapott iskolánk harmadik osztályos lányokból álló (Hajba-Spanberger Hanna, Holczinger Fanni, Németh Nikolett) ”Kemény csajok” nevű csapata, akik kiválóan ábrázolták az év halának választott magyar bucót. 
 
A dobogó harmadik fokára a 6. osztályos zirci lányok (Gfellner Laura, Mészáros Lídia, Pidl Veronika) kerültek, akik különleges vonalvezetéssel ábrázolták a korábban említett növényeket és állatokat. 
 
Kellemes élményekkel, sok új tapasztalattal és nem utolsó sorban ajándékokkal, emléklapokkal gazdagodva hagytuk el a múzeum előtti zsákutcát, ahová jövőre is szívesen visszatérünk.
 
Germánné Balta Viktória
napközis tanító