Ötpróba, s jön majd a főpróba

Újabb kiváló sporteredményeket ért el a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola.

Tribel András testnevelő tanárt a napokban lezajlott atlétikai versenyekkel kapcsolatban keresem fel, de előbb egy remek labdarúgó-eredményről számolt be. – Azzal a csapattal, amelyikkel januárban egy futsalversenyen is részt vettünk, harmadik helyezést értünk el a Tapolcán megrendezett megyei döntőn. Az NB I-ben, NB II-ben igazolt versenyzők nem szerepelhettek az iskolacsapatokban, ennyivel talán könnyebb dolgunk volt, bár hozzátenném, nálunk is volt ilyen labdarúgó Hoffer Dávid személyében, aki a pálya széléről biztatta a társait – meséli a testnevelő, majd sorolja a csapat tagjait. – Hegyi Bendegúz, Kaufmann Domonkos, Tehel Norbert, Wittmann Richárd, Batkhuyag Tenger, Helt Gergő, Heim Márk, Bőczén Áron, Timmer Szabolcs voltak azok, akik kiharcolták a csoportból való továbbjutást, majd a harmadik helyért zajló mérkőzésen legyőzték Várpalota csapatát.


Általános iskolánk megyei III. helyezett labdarúgócsapata

A labdarúgók közül többen voltak, akik az atlétikai versenyeken is erősítették az iskola csapatát. A megyei döntőnek a Veszprémi Stadion adott otthont, és sokan állhattak fel a dobogóra a regulys diákok közül. Tribel András először is örömét fejezi ki, hogy a körzeti atlétikai versenyt már a sporttelep felújított futópályáján tudták megrendezni, mellyel messzemenőkig meg vannak elégedve.
 
Az érmek közül az ezüst csillant legtöbbször a versenyzők nyakában a megyei megmérettetésen. Második helyezést el a 4x600-as lány váltó (Szelthoffer Anna, Molnár Dominika, Klesitz Friderika, Szalay Júlia), a 4x1000-es fiú váltó (Hoffer Dávid, Jakab Armand, Nagy Zsombor, Balázs Márton), az ötpróba fiú csapat (Kaufmann Domonkos, Hoffer Dávid, Wittmann Richárd, Jakab Armand, Nagy Zsombor, Balázs Márton) és Vajcs Luca magasugrásban 125 centiméterrel.

       

 A 4x600-as lány váltó                         A 4x1000-es fiú váltó

      

 Vajcs Luca (balról)                                A fiú ötpróba csapat 

– A 4x1000-es váltónk az utolsó pillanatokig versenyben volt az aranyéremért. Az ötpróba csapatunk két évvel ezelőtt, hatodik osztályban harmadik volt a négypróbán. Tudtuk, hogy nagyon erős a mezőny, a négypróba tavalyi Veszprém megyei bajnoka megnyerte az országost is. Ennek az iskolának a csapatát most sikerült megelőznünk, Alsóörs azonban – ahol kézilabda iskola működik – az „örökös bajnok” ötpróbában, mögöttük végeztünk a második helyen – meséli a testnevelő tanár, és nem felejti el, hogy a gyerekek mennyire boldogok voltak az eredményhirdetésen.

Arról is örömmel számol be a csapat felkészítője, hogy lesz az eseménynek folytatása, hiszen a megyei ötpróbabajnok egy kézilabdás program miatt kénytelen volt lemondani az országos döntőn való részvételt, így a zirci iskola kapta meg a jogot, hogy versenybe szálljon a legjobbakkal.    

Fotók: Tribel András
 
Kelemen Gábor
www.zirc.hu