Bringával "meghódított" iskolaudvar

Első alkalommal került megrendezésre a Zirc Kerékpár Gyermek MTB Kupa a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai épületének udvarán.

Ezúttal szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a versenyt, amely így nemcsak elstartolt, hanem be is fejeződött. Az általános iskolás korosztály részére meghirdetett bringás futamon öt korcsoportban közel ötven résztvevő állt rajthoz, fiúk és lányok egyaránt szép számmal képviseltették magukat.
 
Az iskolaépület meglepetten nézte versenypályává átalakuló udvarát, nem emlékszik, hogy lett volna erre valaha is példa. A kerítés mögül is be-bekukkantottak a járókelők, az éppen nem versenyző vagy az eseményt nézőként követő gyerekek pedig hallatlan biztatásban részesítették társaikat. Zene fokozta a hangulatot – és talán a sebességet is –, sportkommentár színesítette a futamokat. A célba érkezőket frissítő várta, majd az eredményhirdetésen mindenki átvehette a teljesítményt elismerő oklevelét.

A verseny helyezettjei:
 
Újonc „C” Fiú: 1. Varga Szabolcs, 2. Radányi Erik, 3. Kanavosz Christopher. Lány: 1. Kárai Csenge. Újonc „B” Fiú: 1. Orvos-Nagy Márton, 2. Váliczkó Attila Noel, 3. Szöllősi Bence. Lány: 1. Udvari Ágnes, 2. Mór Barbara, 3. Vesztergom Gréta. Újonc „A” Fiú: 1. Móri Ádám, 2. Mészáros Dániel, 3. Radányi Vince. Lány: 1. Rottenbücher Ramóna, 2. Bittmann Teréz, 3. Ábrahám Kata. Gyermek Fiú: 1. Horváth Bálint, 2. Wágenhoffer-Koós Raul, 3. Gilicze Tamás. Serdülő Fiú: 1. Valler Gábor.  
 
Korcsoportonként és nemenként az első három helyezett az oklevél mellett éremdíjazásban is részesült. A verseny abszolút győztese kupát is átvehetett. A fiúk között ezt a jutalmat Horváth Bálint, a lányok között Rottenbücher Ramóna érdemelte ki. A díjakat Varga János főszervező és Lingl Zoltán, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója adta át.


Dobogón a verseny legifjabb résztvevői, a 2010 és 2011-es születésűek


Varga János gratulál Horváth Bálintnak, a verseny fiú abszolút győztesének


Az Újonc „A” lány kategória helyezettjei. Rottenbücher Ramóna abszolút első lett a lányok között

Az I. Zirc Kerékpár Gyermek MTB Kupa hármas társszervezésben, a Reguly Iskoláért Alapítvány, a Zirc Kerékpár üzlet és Zirc Városi Önkormányzat támogatásával és a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kiemelt partneri együttműködésével valósult meg.
 
A verseny eredményes lebonyolításában közreműködő önkénteseknek és a rendezvényt eszközökkel segítő intézményeknek ezúton is köszönetünket fejezzük ki.  
 
További fotók és a teljes eredménylista megtekinthető a Zirc Kerékpár Facebook-oldalon.

Szervezőség

Fotók: V. Bereczki Ildikó

www.zirc.hu